Elindult az új honlap!

Szeptember 15-től új honlappal, új címen, a szolnokzene.hu oldalon folytatjuk a működést.

Kattints, regisztrálj, üzenj, fórumozz, ragadj hangszert!

szolnokzene.hu - ahol a zene megtalál!

2008. január 7., hétfő

Próbaterem tűz

Porrá égtek a hangszerek


Az épület ablakai kitörtek, az emeleti folyosó falai kormosak, mindenhol szénné égett kották, füzetek, hangszerek. A látvány borzasztó. A fiatal zenészek is csak állnak a kupacok tetején és értetlenül néznek az elporladt maradványokra.
— Nem akartam elhinni, mikor elsején felhívtak telefonon, hogy kigyulladt az épület — kezdte Retter Zoltán a szolnoki Kex Forever zenekar egyik tagja. — Egyedül a dobfelszerelést sikerült nagyjából megmenteni, igyekszem majd valahogy helyre állítani, de azt még nem tudjuk, a többi hangszert honnan pótoljuk majd. A másik nagy problémánk, hogy új próbatermet is kerítenünk kell, ami nem lesz egyszerű feladat.
Miközben a srácok mutogatták a termeket, kiderült, hogy az anyagi kár, melyet a zenekarok szenvedtek el, nagyjából öt millió forint. Ha viszont az egész épületet és minden mást is beleveszünk, akkor - honlapunk információi szerint - eléri a húsz milliót is.
A Robinzon Cirkusz a szerencsésebbek közé tartozik, ugyanis az ő cuccaiknak nem lett baja.
— Valószínűleg azért, mert a tűz mellőlünk indult ki, és úgy haladt körbe az emeleten — mondta el Spanyiel Péter cirkuszigazgató. — Drámai ez az egész helyzet. Mikor engem riasztottak, egyből kocsiba ültem és mentem ki. Nem kívánom senkinek azt az érzést, míg a városból kiértem a Mester útra. Nagyon sajnálom a fiatalokat, mert nagyjából négy-öt zenekarnak mindene odalett. Mivel valamilyen úton-módon segíteni szeretnénk a szerencsétlenül járt zenészeknek, eldöntöttünk, szervezünk egy segélykoncertet. Úgy tűnik több szolnoki zenekar is részt vesz ebben az összefogásban, bár ezek egyelőre még csak tervek.
Az épület földszintjén több asztalosműhely is volt. Az egyik bérlő elárulta, a tűz oltása miatt a víz lefolyt az emeletről és eláztatta az összes bútorlapot. Emiatt mindegyik tönkre ment.
— Ez az egyik problémám, hiszen így 100-150 ezer forint károm keletkezett. A másik nagy baj, hogy új raktárt kell keresnem, és egyelőre úgy tűnik, hogy csak jóval magasabb áron találok a városban. Jelenleg az egyik ismerősöm garázsában tárolom megmaradt bútorlapokat.
A zenekarok sem tudják még, hogy hol probálnak ettől kezdve. Mint azt Retter Zoltán elmondta, nekik január 11-én, a szolnoki Western Sörözőben lesz egy fellépésük, de még nem tudják, honnan lesz hozzá felszerelésük. Valószínűleg kölcsönkérnek néhány hangszert.
A srácok nem igazán tudják mi lesz velük. Bíznak benne, hogy segítséggel sikerül majd pótolni a hiányzó hangszereket, és rövid idő alatt visszaáll a rend.

Forrás: szoljon.hu

Nincsenek megjegyzések: